Lekstraat 114

LEKSTRAAT 114 III TE AMSTERDAM

Op deze mooie, rustige plek in de Rivierenbuurt bieden wij u aan dit super LICHTE 5 kamer appartement van circa 123,5 m2 verdeeld over 2 woonlagen met een balkon aan de voor- en achterzijde. De woning bevindt zich in goede staat van onderhoud en heeft een riante L-vormige woonkamer van circa 8 meter breed met VRIJ uitzicht.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree.

Derde verdieping:
Ruime entree/hal.
Grote L-vormige woonkamer en suite met hoge plafonds en originele details. De gehele kamer is voorzien van houten vloerdelen. Er zijn openslaande deuren naar het balkon. Het vrije uitzicht biedt veel privacy en daglicht.

In het midden aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de moderne keuken met diverse inbouwapparatuur waaronder een Boretti gasfornuis, vaatwasser en afzuigkap. Er is directe toegang tot het balkon.

Naast de keuken bevindt zich de studeer-/ werkkamer, hier is ook de uitgebreide meterkast in een vaste kast gesitueerd.

Voormalige badkamer, nu zeer praktisch in gebruik als wasruimte en berging.

Modern separaat toilet met fontein.

Vierde verdieping:
Direct te bereiken vanuit de hal, grote open werkruimte met boekenkast en trap naar de zeer ruime bovengelegen bergruimte. De master bedroom is gelegen op het zuiden, heeft een vaste kastenwand en openslaande deuren naar het balkon met vrij uitzicht, waar de ochtendzon te genieten is.

De moderne badkamer is voorzien van ligbad, douche, wastafelmeubel, toilet en handdoek radiator.

Vijfde verdieping:
Er is een grote bergruimte, te bereiken via het gemeenschappelijke trappenhuis, op de vijfde verdieping. Hier bevindt zich tevens de recent vervangen CV installatie.

Kortom een huis met veel ruimte, direct te betrekken zoals het nu is, maar ook veel mogelijkheden tot herindeling.

Erfpacht:
Het appartement is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak loopt tot 1 juli 2050. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing waardoor de jaarcanon van € 1.347,40 om de 5 jaar wordt geïndexeerd. De aanvraag voor overstap naar Eeuwigdurende erfpacht is tijdig aangevraagd. Na 1 juli 2050 bedraagt de canon 1.869,55 euro per jaar. De mogelijkheid nog bestaat om eeuwigdurend af te kopen.

Daarnaast maakt het appartement onderdeel uit van de vereniging van eigenaars Lekstraat 114-116. De maandelijkse servicekosten bedragen € 100,--.

Bijzonderheden:
- Veel bergruimte en hoge plafonds;
- Vrij uitzicht aan straatzijde;
- Goede uitvalsmogelijkheden naar Utrecht/Rotterdam;
- Veel groen voor het huis en in de nabije omgeving;
- Kindvriendelijke omgeving;
- Oplevering in overleg;
- Energielabel D;
- Geïsoleerd dak en woning scheidende wanden;
- Vereniging van eigenaars Lekstraat 114-116 in eigen beheer;
- Overstap eeuwigdurende erfpacht onder gunstige voorwaarden aangevraagd;
- Erfpachtcanon 1.347,40 euro met 5 jaarlijkse indexering, AB 1994;
- Betaald parkeren, voor informatie zie amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning-bewoners

Omgeving:
Het in goede staat verkerende appartement is prachtig gelegen, met vrij uitzicht op het Miep Giesplantsoen op een mooie locatie in de Rivierenbuurt te Amsterdam Zuid. De Van Woustraat, Maasstraat, Scheldestraat en de Zuidas liggen direct om de hoek. Ideaal ten opzichte van winkels, horeca, diverse speciaalzaken, medische voorzieningen ed. De Rivierenbuurt is een buurt met een grote diversiteit aan bewoners, jong, oud, gezinnen. Er is dan ook een zeer ruim aanbod aan scholen, sportfaciliteiten, parken ed. te vinden. Openbaar vervoer (bus, trein en tram (NS station RAI/Zuid WTC en Amstel)) is eveneens op korte afstand, evenals de binnenstad, het congrescentrum RAI en het Beatrixpark. De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend. Direct om de hoek liggen de uitvalswegen met aansluiting op de ringweg (Utrecht (A2) en Den Haag, Rotterdam (A10 – A4).

Kenmerken

Bouwjaar: 1932
Woonoppervlakte: 124
Inhoud: 439
Kamers: 6
Slaapkamers: 3
Soort woonhuis: appartement
Tuin: geen tuin
Garage: geen garage
Ligging: aan rustige weg

Reageer op deze woning

info@femmakelaars.nl
+31 (0) 20 4222259

Foto's

Reageer op deze woning

info@femmakelaars.nl
+31 (0) 20 4222259

Map